Einde vette jaren al voelbaar op de arbeidsmarkt

Toegevoegd op 18-07-2019

DEN HAAG - Het afnemen van de economische groei laat zich voorzichtig voelen op de arbeidsmarkt. Dat valt op te maken uit de nieuwe werkloosheidscijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en uitkeringsinstantie UWV.

Voor het eerst na jaren daling is het aantal nieuwe WW-uitkeringen in het eerste halfjaar weer iets toegenomen. Bijna 175.000 mensen vroegen in de eerste zes maanden van 2019 een werkloosheidsuitkering aan, tegen 172.000 in dezelfde periode vorig jaar. Ook nam de totale werkloosheid in juni iets toe, van 3,3 naar 3,4%.

Arbeidsmarktdeskundige Rob Witjes van het UWV ziet ook dat de ’minder uitbundige economische groei’ zijn weerslag op de arbeidsmarkt heeft. Het percentage werklozen stijgt omdat niet iedereen die op zoek gaat naar werk, ook direct een baan vindt, aldus Witjes.

Lees verder bij De Telegraaf

Laatste nieuwsberichten

Hieronder vindt u de laatste 5 nieuwsberichten die geplaatst zijn.

ArnhemVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Arnhem

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Arnhem? Op de ArnhemVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

ArnhemVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank